Reference

O Anji Strajnar so zapisali:

"... Pevkina pristnost in predanost glasbi je potegnila za seboj vse občinstvo..." Jernej Brence, violinist in umetniški vodja Festivala Bled

"Anja te kot pevka preprosto očara, kajti tak glas je težko najti tudi med profesionalnimi pevci." Barbara Murn, Mestna občina Ljubljana

"Prepričal me je pevkin vokal in izredna pestrost ter raznolikost pri podajanju vsebine skladb. Ker sem tudi sam glasbenik, vem kaj pomeni stati na odru in dobro opraviti svoje delo, zato lahko povem, da me je navdušilo dejstvo, da sem v njenem nastopu čutil petje, ki prihaja iz duše." Miran žitko, Višji svetovalec za družbene dejavnosti na Občini Postojna

O Tadeju Horvatu so zapisali:

"Posebej gre pohvaliti klavirsko paleto Tadeja Horvata, gosto, mehko, a tudi nadrobno; sledila je oblikovnim črtam in karakternim poudarkom pesmi, vselej odtehtana s skrajno pazljivostjo. Pianist je pestoval krhkost pevkinega soprana, ne da bi se odpovedal radosti spontanega muziciranja. Po takšni izkušnji ga lahko človek toplo priporoči pevcem, ki jih morebiti mika samospev." Glasbeni kritik Jure Dobovišek o nastopu na Festivalu Ljubljana 2012.

O Tomažu Lapajni Dekleva so zapisali:

"...ima zelo odprt interaktiven odnos do gledalcev in je zelo sugestiven gledališki ustvarjalec". Iz kritike predstave Dogaja!, Magda Tušar, 1.program Radia Slovenija


Kaj je o glasbeno-gledališki predstavi Grand pok, virtuozni kabaret
napisala gledališka kritičarka Petra Tanko:

Glasbeno gledališka predstava Grand pok v vseh pogledih spominja na žlahtni kabaret, v katerem se sestavni elementi prepletajo v homogeni kombinaciji petja, gledališke igre, duhovitih dialogov in kot začimba brez katere ne gre: nagajivo spogledovanje in poigravanje z občinstvom, ki nikoli, prav nikoli ne prestopi meja dobrega okusa.

Odličen pevski nastop Anje Strajnar se začne s popevkami iz dobro poznanih muzikalov, vendar se situacija takoj, ko jo gledalec prepozna, obrne v novo smer. Tisti trenutek, ko gledalec dojame, da vse, kar posluša, pravzaprav že pozna in se vpraša, kaj pa zdaj, si enako vprašanje, seveda naglas, zastavi tudi igralec Tomaž Lapajne Dekleva in dogajanje zasuče v smer, v kateri v nadaljevanju sledimo duhoviti zgodbi o vzpenjajoči se mladi pevki, ki je poleg tega še "slavistka", pozneje pa "solistka".

Dejstvo, da so besedila songov prevedena in prirejena našemu jezikovnemu in kulturnemu prostoru, predstavo na simpatičen približajo občinstvu, ki tako z zanimanjem spremlja zgodbo o mladem dekletu, ki je - kot dokazujejo njene sposobnosti - pravilno odločena, da postane pevka. Pevsko in igralsko dogajanje dopolnjuje pianist Tadej Horvat, ki je v nenehnem dialogu tako s pevko, na glasbeni način, kot tudi z igralcem, njegovo vstopanje v odrsko dogajanje pa pripelje do presenetljivega vrhunca, ko si vsi trije zastavijo vprašanje: čigava predstava, čigav večer je to. Na tem mestu velja še enkrat omeniti duhovite dialoge vseh nastopajočih, v katerih ne manjka medsebojnega igrivega, v končnem pogledu pa vselej pozitivnega zbadanja.

Predstava Grand pok zaradi vsega naštetega priteguje pozornost in navdušuje tako poznavalce kot druge gledalce, ki od gledališkega dogodka zahtevajo najvišjo kakovost. Tako z vidika zgodbe in odrskega dogajanja kot tudi z vidika izvedbe, ki se tesno prepleta z gledalčevo notranjo močjo estetskega dojemanja ter njegovo (ali njeno) odzivnostjo na neposredni nagovor.

Petra Tanko, dramaturginja, gledališka kritičarka in novinarka na Radiu Slovenija


Kaj je o nastopu Grand pok ekipe dejala voditeljica prireditve v
Kož Ljubljana, Carmen L. Oven:

Poznate tisti občutek, ko sedite na stolu, pa nenadoma postane tesno po vsem telesu, ker bi zaradi dogajanja na odru radi vstali in zapeli? Če bi si to seveda upali ob čudovitem in polnem glasu Anje Strajnar. Ta te posrka vase - pevkin glas in fantastična glasbena spremljava Tadeja Horvata. Magija kabareta Grand pok pa je tudi v tem, da te nepričakovano prijazno pahne v spomin! Mene je grandpokovsko popeljal v čas, ko sem buljila v ekran in v Lizo ter vpila zraven 'New York, New York'. Ko glasba in petje utihneta in ko si misliš, da zdaj boš pa končno vdihnil med dobrim in še boljšim, pa tvojim smejalnim mišicam ne da miru glas in izraz Tomaža Lapajne Dekleva. Tako je to! Grandpokovsko!

 
 
 
mesh