ANJA STRAJNAR

Anja Strajnar se je po zaključeni nižji glasbeni šoli iz klavirja posvetila petju in pela v številnih priznanih zborih (Komorni zbor RTV, Vocalkor, Veter), se 8 let šolala v klasičnem opernem petju (pri prof. B. Nagode in prof. P. Brodnik), nato pa sodelovala pri najrazličnejših glasbenih projektih (izbor za pesem Evrovizije 2008) in s številnimi glasbeniki (Gal Gjurin, Jani Kovačič, Miha Alujevič, idr.). Pevsko se je izobraževala tudi v Firencah (pri. prof. Sardiju) in opravila seminarja muzikala na dveh priznanih šolah za muzikal – ArtEd London in na Guildfordu School of acting. Razdvojena med ljubeznijo do klasične in zabavne glasbe je odkrila, da lahko ti dve ljubezni kar najbolj preplete prav v muzikalih, tako danes prof. italijanščine in dipl. filozofinja, ki je skoraj dve desetletji delala kot novinarka na Radiu Slovenija, svojo kreativno dušo najraje izraža prav tam, kjer se odvijajo muzikali: na odru! Verjetno ni naključje torej, da je prvič v življenju nase opozorila prav na muzikalu Jesus Christ Superstar v ljubljanskih Križankah. Mama je priča!
 

KLEMEN SMOLEJ

Klemen Smolej je po končanem študiju klasične kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani, študij nadaljeval na Deželnem konzervatoriju v Celovcu, kjer je študiral igranje na električno kitaro, smer jazz in zabavna glasba. Sodeloval je z mnogimi pevci (Oto Pestner, Alenka Pintarič, trio Eroika, Darja Švajger, Romana Kranjčan,..), bandi in orkestri, kot skladatelj pa se je dokazoval na tekmovanjih 'Jazzon za najboljso slovensko jazz skladbo'. Tam se je med finaliste uvrstil že šestkrat in pred tremi leti prejel nagrado občinstva, letos pa celo 1. nagrado! Njegov prvi samostojni avtorski projekt se imenuje Nice Twice, leta 2016 pa je prispeval dve skladbi na zgoščenki Mladi Jazz, ki je bil posnet z Big bandom RTV Slovenije. Jazz glasbeniki pravijo, da je preveč organiziran za jazzarja, klasični glasbeniki pa, da je preveč svoboden za klasika, a sam je prepričan, da se ne glede na to, katero od kitar ima v roki - klasično ali jazz -, njegove misli vedno osredotočijo le na eno: glasbo!
 

MANCA UDOVIČ

Manca Udovič Je mlada pianistka, ki jo navdušujeta tako jazz kot klasična glasba. V zadnjih desetih letih glasbenega delovanja je prejela številne nagrade na domačih in mednarodnih tekmovanjih. L. 2001 je na državnem tekmovanju Temsig prejela zlato plaketo in posebno nagrado žirije, l. 2004 pa srebrno plaketo. Z jazz kvartetom The Daffodils je leta 2009 zasedla prvo mesto na jazz tekmovanju v Sloveniji, kjer je bila nagrajena tudi kot solistka. Sodelovala je z Big bandom Zmaji, big bandom Vrhnika, big bandom KGB Ljubljana in Big bandom RTV Slovenija. Decembra 2014 je s triom Cassiopeia, ki deluje pod mentorskim vodstvom prof. Saše Nestorovića, osvojila prvo nagrado na Hrvaškem državnem tekmovanju komornih skupin. Svoje glasbeno znanje nadgrajuje na seminarjih pri uglednih profesorjih, kot so Eugen Indjic, Peter Donohoe in Vladimir Tropp. Letos zaključuje študij klasičnega klavirja na Akademiji za glasbo v Zagrebu pri prof. Veljku Glodiću. Lahko uganete, katera je njena najljubša barvna kombinacija? Črno - bela seveda. Čez klavir ga ni!
 

VID UŠENIČNIK

Vid Ušeničnik je začel igrati klavir pri petih letih, končal pa za tolkali. Že v času študija na ljubljanski Akademiji za glasbo je sodeloval z različnimi orkestri (Simfonični orkester RTV Slo., Big Band RTV Slo., Orkester Slo. filharmonije, SNG Opera Ljubljana, idr.) ter z različnimi priznanimi domačimi in tujimi umetniki (Bojan Gorišek, Milko Lazar, Nebojša Jovan Živković, Nuška Drašček, idr.). Navdušuje kot solist na marimbi, izvedel je solistične koncerte z orkestrom Slo. vojske, Pihalnim orkestrom Akademije za glasbo in Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo. Je prejemnik 1. nagrade in zlate plakete na mednarodnem tekmovanju v Trevisu v Italiji, 1. nagrade in zlate plakete na tekmovanju Temsig l. 2012 in 2014 ter prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo l. 2013. Za leto 2013/14 je bil izbran za predstavnika Slovenije v mednarodnem orkestru EU. Šola se tudi na ljubljanskem Konzervatoriju za glasbo (jazz boben pri prof. Janezu Gabriču), izobražuje pa se tudi v tujini - učne ure je že imel z največjimi imeni bobnarskega sveta (Dave Weckl, Chris Coleman, Virgil Donati, Dave DiCenso).
 

SARA GOLOB

Sara Golob je dobila svojo prvo plesno vlogo - kot Metka v Kekcu -, ko je bila stara komaj 4 leta. Sprva je trenirala balet v plesni šoli Royal Dance School v Montrealu v Kanadi, nato pa tekmovala v plesnih zvrsteh kot so Jazz, Show, Hip hop in Step. Sodelovala je z Anžejem Dežanom, Iris in plesne čevlje obula na različnih prireditvah (Noč na Ljubljanici, Adam in Eva, EMA) in televizijskih oddajah (Mario, Vzemi ali pusti, Pod klobukom, Novoletna oddaja RTV). Udeležuje se plesnih izobraževanj v tujini (London), lani pa je dobila štipendijo za šolo Musical Theatre Bavaria. Letos je postala trenerka pionirske tekmovalne show dance sekcije v Plesnem klubu Bolero, plesalka, ki pravi, da življenje brez plesa zanjo ne obstaja pa meni, da je ena od stvari, ki lahko reši večino problemov prav ples!
 

MATIJA MLAKAR

Matija Mlakar Je sprva sedel za klavirske tipke, te pa nato zamenjal za igranje na pozavno. Ob študiju geodezije je obiskoval Konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je maturiral iz 'klasične' pozavne, nato pa zaključil še študij jazz pozavne na Konzervatoriju v Celovcu. V času šolanja se je udeležil seminarjev mednarodno priznanih pozavnistov, kot so Joe Gallardo, Ed Neumeister, Robert Bachner, Martin Ptak, idr. Je član različnih glasbenih skupin: Dej še'n litro, Kar češ brass band, Dixie Šok, Big band Gverillaz, sodeloval pa je s številnimi priznanimi glasbeniki in skupinami, med katerimi so: Neisha, Terrafolk, Jan Plestenjak, Zlatko in optimisti, Mi familia in drugimi. Prihaja iz Tolmina, kjer tudi poučuje na glasbeni šoli in vodi tamkajšnji Jazz Punt Big Band. Pravi pa takole: "Nisem velik in močan, vendar pa lahko s pozavno naredim ogromen 'kažin'!JE
 

ŽIVA LATERNER

Živa Laterner se s plesom ukvarja že 26 let, v tem času pa je postala svetovna prvakinja v show dance formacijah in večkratna evropska prvakinja v step formacijah. Bila je ena izmed plesalk na turneji Pop stars Tour, na odru pa je že spremljala Saško Lendero, skupino Unique in hrvaško pevko Claudio. Zaplesala je v videospotu Andraža Hribarja, nastopila na prireditvah kot so Športnik leta, Adam in Eva z napako, na novoletnem programu Mestne občine Ljubljana na Kongresnem trgu, sodelovala pa je tudi v oddaji Karaoke ter Pod klobukom. Prav tako je nastopila na otvoritveni točki odmevnega odprtja stadiona Stožice v Ljubljani. Diplomirana ekonomistka, ki že več kot 10 let dela kot plesna učiteljica in koreografinja, nekaj manj pa tudi kot plesna sodnica, vedno poudari, da je ples njeno življenje!
 

ILJ PUŠNIK

Ilj Pušnik Ilj Pušnik je sprva sedel za klavirske tipke, šele kasneje je začel obiskovati tudi pouk kontrabasa na Glasbeni šoli FKK Velenje. Igral je v simfoničnih, godalnih ter pihalnih orkestrih, kasneje pa tudi v Big bandu glasbene šole Velenje. V teh letih je že začel igrati in snemati v različnih projektih, kot so Mihael Hrustelj trio, Ditka, etno projekt Simbolični orkester, Gypsy swing trio, balkan fusion band Balkan, dvakrat je nastopil z Big Bandom RTV Slovenija kot mladi solist, imel pa je priložnost igrati tudi v ritem sekciji z Larryem Coryellom v njegovi operi Vojna in mir v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana. Zasedbe in izvajalci, s katerimi še sodeluje: Jazz kvartet Django di bossa, gypsy swing trio Tzigano Brutalo, Pickpocket Swingers, reggae and ska band Good Vibrations, projekt Canegatto kantavtorja Andraža Gartnerja, Peter Ugrin kvartet, Nuška Drašček, Vita Mavrič, pri projektu Slovenske popevke je nastopil z Nuško Drašček, Alenko Godec, Ladom Leskovarjem, Proteus, igra pa tudi s skupino Artbeaters in Big band Gverillaz, z večino naštetimi pa koncertira tako doma kot tudi v tujini.
 

DAVID MOZETIČ

David Mozetič je saksofonist in flavtist, ki trenutno končuje študij jazz saksofona na Celovškem konzervatoriju pod mentorstvom priznanega saksofonista Michaela Eriana. Redno sodeluje z različnimi slovenskimi big bandi (Nova, Cerknica, Gverillaz,...) ter manjšimi jazz zasedbami. Na slovenske glasbene odre je že stopil v družbi Anike Horvat, Mie Žnidarič, Nuše Derende, Tinkare Kovač, Vlada Kreslina, Rudija Bučarja in drugimi. Ko ni na odru, poučuje saksofon in flavto in obiskuje različne jazzovske delavnice in seminarje. Naslednji instrument, ki ga namerava »osvojiti«, je klarinet! Ali bo obljubo držal, se lahko prepričate že na naših naslednjih koncertih.